Студенти-юристи УжНУ відвідали СІЗО в Ужгороді

Опубліковано:

7 грудня четвертокурсники спеціальності “Правознавство” юридичного факультету УжНУ укотре мали змогу провести заняття нестандартно. Так, у рамках дисципліни “Кримінальний процес” майбутні бакалаври разом із викладачем вказаного предмету Павлом Кончем відвідали Ужгородський слідчий ізолятор.

Студенти юридичного факультету УжНУ побували в СІЗО Студенти юридичного факультету УжНУ побували в СІЗО

Завдяки ознайомчій екскурсії молодь мала нагоду побачити й зрозуміти як почувається людина у разі порушення закону.

Студенти ознайомилися зі структурою будівлі. Так, споруда ужгородського СІЗО зведена ще в 1920-х роках. Вона має прозорий дах, що вирізняє її за стилем з-поміж інших українських аналогів. З 2008 року тут почали утримувати довічно позбавлених волі.

На території закладу також є зона для утримування неповнолітніх злочинців. Для всіх ув'язнених діють спортзал, лазня, капличка тощо. У щоденному графіку – одногодинна прогулянка, яка в разі наявності медичної довідки може тривати трохи довше.

Крім того, майбутнім юристам розповіли про правила поведінки засуджених та ув'язнених. Серед обов'язків, які розподіляють між правопорушниками – випікання хліба, прибирання, будівельні роботи тощо.

Загалом екскурсія виявилася корисною для молоді. Вона дозволила дізнатися більше про особливості кримінального процесу та побачити на власні очі, якою може бути відповідальність за злочин будь-якого характеру.

Антоніна Чундак, фото Олександра Феєра 

Про Захід