У Закарпатській митниці ДФС провели робочу зустріч з експортерами регіону

Опубліковано:

Продовжуються консультації між провідними виробниками-експортерами краю та керівництвом Закарпатської митниці ДФС по процедурі отримання сертифікатів з перевезення товарів з України форми “EUR.1” в рамках Угоди про Асоціацію між Україною та країнами ЄС. 

У четвер 7 грудня за ініціативи Закарпатської митниці ДФС відбулась робоча зустріч щодо особливостей застосування окремих положень Протоколу І “Щодо визначення концепції “товарів, що походять з певної країни і методів адміністративного співробітництва”.

Промислові підприємства-експортери краю висловили своє занепокоєння можливістю збільшення вартості виробленої українськими підприємствами продукції та подвійного справляння мита на комплектуючі і вироби, походженням з третіх країн.

Закарпатська митниця ДФС надала інформацію стосовно покрокового механізму отримання сертифікатів EUR.1. Проблеми, які виникають сьогодні і різні тлумачення норм є наслідком неадаптованого законодавства, а саме Митного кодексу України, який був прийнятий у 2012 році до умов Угоди про Асоціацію, підписаної у 2014 році.

Учасники зустрічі відпрацьовували механізми співпраці задля мінімізації негативних наслідків для підприємств-експортерів та оптимізації митних процедур.

Володимир Панов відзначив, що зустріч пройшла у партнерському форматі, з урахуванням як державних інтересів, так і інтересів кожного окремого експортно-орієнтованого підприємства:”Реакція Закарпатської митниці ДФС, підходи і темпи вирішення проблем та запобігання проблемам, які можуть виникнути в майбутньому, сприймаємо позитивно”.

Зі сторони Закарпатської митниці ДФС на зустрічі були присутні: в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС – Микола Ясевич та начальник відділу митно-тарифного регулювання управління адміністрування митних платежів –  Лілія Стороженко. Закарпатський бізнес представляли: Володимир Панов  – Голова Обласного обєднання роботодавців “Закарпаття”, Мілош Босак  – виконавчий директор ТОВ “Ядзакі Україна”, Василь Рябич  – генеральний  директор ТОВ “Фішер-Мукачево”, Марина Паращинець – заступник директора керуючої компанії “Сезпарсервіс”, Валентина Непійпова – заступник виконавчого директора Організації роботодавців “Закарпаття” та профільні менеджери компаній.

Про Захід