Податкова знижка за 2016 рік: нюанси отримання

Опубліковано:

Головне управління ДФС у Львівській області нагадує, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, – це документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Зокрема, відповідно до ст. 166 ПКУ податкова знижка надається, якщо фізичною особою протягом звітного року понесені витрати, пов'язані зі сплатою за навчання в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, зі сплатою страхових платежів, внесками на благодійність, відсотками за іпотечним кредитом, витратами на переобладнання машин з використанням біопалива, витратами на отримання доступного житла за державними програмами тощо.

Для отримання податкової знижки за результатами 2016 року фізичній особі необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи за місцем своєї реєстрації до 31 грудня 2017 року.

Якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області .

 

Про Захід