В Ужгороді відзначили волонтерів

Опубліковано:

В Ужгородській міській раді вітали волонтерів: сьогодні в усьому світі вшановують людей, які свій вільний час віддають суспільним справам, допомагають армії, дітям, немічним стареньким. Міський голова Богдан Андріїв, звертаючись до присутніх, особливо відзначив роль волонтерів, які допомагали і продовжують допомагати українським військовим, що захищають цілісність і незалежність нашої держави на сході. Наголосив, що їхній внесок у зміцнення бойового духу української армії – величезний. І моральна підтримка наших бійців є не менш важливою, як матеріальна допомога, котра, безумовно, дуже потрібна, особливо у 2014 році, на початку російської агресії.
Тож грамотами Ужгородської міської ради до Міжнародного дня волонтерів нагородили: активних членів міської організації ветеранів війни Оксану Кудик та Лідію Соколову за допомогу немічним стареньким; волонтерів громадської організації “Моє Закарпаття”, учениць ЗОШ №12 Оксану Остап'юк та Христину Степанову – за активну роботу з дітьми переселенців, проведення майстер-класів, волонтерів Руху підтримки закарпатських військових Олену Ярему, яка допомагає дітям та родинам, що потрапили у скруту, та Максима Романа. До речі, Максим – наймолодший із волонтерів, йому всього 12 років, однак він активно допомагає у проведенні безпрограшних лотерей, продавав також магніти, значки, кошти від яких Рух спрямовував на підтримку наших військових. Грамоти також вручили волонтеру-хореографу громадської організації “Моя нова сім'я” Оксаній Виговській, фізичному реабілітологу МСРЦ “Дорога життя” Роману Пайді. 
Ще дві грамоти відправлять за кордон – до волонтерів, які дуже допомагали Руху підтримки закарпатських військових, а отже й нашій армії – ужгородкам Катерині Теличко, яка мешкає у Відні, та Ірині Мітчел у місто Лідс (Великобританія). Обоє – у волонтерському русі з самого початку: збирали, купували спорядження для бійців, відправляли в Україну, зараз надсилають посилки з речами для волонтерських продажів і гроші на потреби бійців, збирають посилки для шпиталів.

Довідково. 5 грудня — Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця.

 

Про Захід