На Закарпатті сторіччя української дипломатії відзначать виставкою архівних документів та науковими виступами

Опубліковано:

У грудні минає сто років від дня створення першого державного органу в сфері зовнішньої політики і дипломатії – Генерального секретарства справ міжнародних УНР.

З цієї нагоди в Ужгороді представлять виставку архівних документів “Українська дипломатія 1917 – 1924 рр.: зародження національних традицій”. Експозиція презентує документи з фондів Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, Центрального державного кіно-фото-фоно-архіву України імені Г. Пшеничного та інших вітчизняних та закордонних архівів та колекцій.

Крім того відбудуться наукові виступи провідних фахівців, дискусія.

Серед доповідачів – професор, доктор історичних наук Ірина Матяш (м. Київ), кандидат історичних наук Олег Павлишин (м. Львів), професор, доктор історичних наук Ігор Тодоров (м.Ужгород).

Захід відбудеться у середу, 6 грудня, у малому залі Закарпатської ОДА. Початок о 16.00.
До обговорення та дискусії запрошуються всі бажаючі, представники ЗМІ – до висвітлення!

Довідково: Круглий стіл та виставка  “Сучасна українська дипломатична служба: шлях тривалістю 100 років” покликані бути урочистими заходами в рамках відзначення 100-ї річниці української дипломатичної служби в Україні та за її межами. Виставку та Міжнародну наукову конференцію було проведено 28-29 листопада 2017 року у приміщенні Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України для представників іноземного дипломатичного корпусу, представників політичної та наукової  громадськості.

Організаторами виставки та її експонування в Ужгороді виступили: Міністерство закордонних справ України, Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв, Закарпатська обласна державна адміністрація, Львівська обласна державна адміністрація та Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин.

Про Захід