На Волині ветерани МВС перекрили міжнародну трасу і виставили вимоги Президенту

Опубліковано:

Волинські ветерани служби МВС передали звернення Президенту України з вимогою перерахувати їм пенсію, адже це передбачено у законодавчих змінах. Якщо їх не почують, то обіцяють радикальні акції протесту.

Сьогодні, 5 грудня, ветерани-силовики уже перекрили рух транспорту на міжнародній трасі Київ-Варшава поблизу с. Люблинець на Ковельщині. Інша група учасників акції прийшла в облдержадміністрацію, повідомляє “ВН”.

“Ми боремося за перерахунок пенсій ветеранам МВС, сьогодні наші колеги виходять до Верховної Ради, а ми тут перекриваємо міжнародну трасу та принесли звернення голові облдержадміністрації. У нас вже терпець луснув. Спочатку нам обіцяли, що перерахунок проведуть 1 січня 2016 року, скоро вже буде 1 січня 2018 року й результату нуль. На Волині є багато таких пенсіонерів, які відслужили по 20-40 років, а пенсію отримують 1500-1800 гривень. За таку зарплату неможливо гідно жити. Серед нас є і полковники, і сержанти. Є чимало й тих, хто отримав на роботі інвалідність борючись зі злочинністю. Нас не хочуть чути, то ми про себе нагадаємо”, – розповів перший заступник голови Волинської обласної ветеранської організації Володимир Буравський.

 

Учасники зустрічі розповіли про проблему та передали звернення заступнику голови облдержадміністрації Сергію Кошаруку.

“Законодавством України передбачено обов'язок державних органів провести перерахунок пенсій пенсіонерам ОВС України (міліції) з 01 січня 2016 року. Міністерством фінансів України, Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом України та його регіональними підрозділами саботувались і надалі саботуються вимоги чинного законодавства щодо своєчасного проведення перерахунку пенсій пенсіонерам ОВС (міліції) України. Статтею 102 Конституції України передбачено, що: “Президент України є гарантом … додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Враховуючи викладене звертаємось до Вас, пане Президенте, невідкладно застосувати заходи для невідкладного вирішення проблеми з перерахуванням пенсій пенсіонерам ОВС (міліції) України. В разі ігнорування наших законних вимог ми залишаємо за собою право на інші, більш радикальні заходи для змушення органів влади виконувати законодавство України, щодо забезпечення наших прав, закріплених Конституцією України”, – йдеться у зверненні.

 
 

Як повідомляло ІА Волинські Новини, на Волині – більше 4 тисяч пенсіонерів – колишніх працівників органів внутрішніх справ. У День міліції, 20 грудня 2016 року, кілька сотень ветеранів-пенсіонерів МВС влаштували пікет під під облдержадміністрацією з вимогами перерахувати їм пенсії. Проте вимог протестувальників не виконали, вже влітку 2017 року вони пікетували Кабмін.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про Захід