Мукачівські бізнесмени матимуть змогу отримати дешеві кредити

Опубліковано:

Щорічно для отримання компенсації за кредитними угодами  з міського бюджету буде виділятися по мільйону гривень. Для цього влада розробила та прийняла програму активізації діяльності суб'єктів малого та середнього бізнесу  на 2018-2020 роки.

Максимальний термін кредиту для підприємців становитиме не більше трьох років, а сума компенсації відсотків за кредитом за рахунок бюджету міста -не більше 100 тисяч. Компенсації підлягає частина відсоткової ставки по кредиту отриманому позичальником в розмірі 10 відсотків річних.

За умовами програми кредити надаються суб'єктам малого та середнього бізнесу на підставі бізнес-плану і які працюють на придбання устаткування, машин та обладнання, інших основних засобів виробничого призначення та надання послуг; модернізацію технологічного процесу виробництва товарів та надання послуг з метою зниження їх собівартості;впровадження технологій енергоефективності у виробничий процес та надання послуг; розроблення нових видів продукції (товарів, робіт, послуг).

Право на одержання компенсації мають позичальники, які не боргують  заробітну плату, забезпечують співфінансування інвестиційного проекту за рахунок власних коштів у розмірі не менше 20 відсотків його вартості.

Відбір суб'єктів малого та середнього бізнесу проводиться на конкурсних засадах.

Мукачівська міськрада

 

 

Про Захід