Львів’яни 155 разів упродовж року жалілися на дії митників

Опубліковано:

У січні-жовтні 2017 року на сервіс “Пульс” Державної фіскальної служби України надійшло 155 звернень щодо діяльності Львівської митниці ДФС, інформує прес-служба ГУ ДФС У Львівській області.

У жовтні 2017 року на сервіс “Пульс” Державної фіскальної служби України надійшло 9 звернень щодо діяльності Львівської митниці ДФС. Переважна кількість проблемних питань, які піднімались заявниками при зверненнях на сервіс “Пульс” щодо роботи Львівської митниці ДФС у січні-жовтні цього року, як і в аналогічних періодах минулого року, стосувались черг у пунктах пропуску та затримки митного оформлення.

Так, у січні-жовтні 2017 року, на сервіс “Пульс” надійшло 111 звернень щодо черг у пунктах пропуску, що складає 71,6 % від загальної кількості звернень.

 У жовтні поточного року, на сервіс “Пульс” надійшло лише 1 звернення щодо черг у пунктах пропуску, що складає 11 % від загальної кількості звернень (у жовтні 2016 року 4 звернення або 30,8 % від загальної кількості).

В ході перевірки звернень за напрямком черг у пунктах пропуску з'ясовано, що у більшості випадків інформація частково підтверджувалась (щодо наявності черги), проте порушень в діях посадових осіб митниці встановлено не було, оскільки митний контроль та митне оформлення транспортних засобів здійснювались у межах пропускної спроможності пунктів пропуску та з урахуванням оптимальної кількості транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами суміжних країн.

У січні-жовтні 2017 року надійшло 12 звернень щодо затримки митного оформлення, з них 4 звернення надійшли у жовтні поточного року.

 Слід відмітити, що у в період січня-вересня поточного року надійшло 17 звернень з приводу можливих корупційних дій працівників Львівської митниці ДФС на сервіс “Пульс”, розгляд яких здійснювався УВБ ТО ДФС у Львівській області ГУ ДФС у Львівській області. У січні-жовтні 2016 року на сервіс “Пульс” надійшло 12 звернень щодо можливих корупційних дій з боку працівників Львівської митниці ДФС.

Нагадуємо громадянам та представникам суб'єктів господарювання: при виникненні проблемних питань під час перетину кордону та митного оформлення, а також неправомірних дій з боку працівників Львівської митниці ДФС телефонуйте на сервіс “Пульс” за номером 0-800-501-007 напрямок “4”.

 

Про Захід