Закарпатські пенсійники активно роз’яснюють краянам нюанси пенсійної реформи

Опубліковано:

Практично щодня працівники органів Пенсійного фонду України в Закарпатській області, використовуючи різні форми спілкування, проводять зустрічі з громадянами, під час яких роз'яснюють нововведення в системі пенсійного забезпечення та пенсійну реформу загалом, інформує ГУ ПФУ у Закарпатській області.
Так, тільки протягом цього тижня начальник головного управління Пенсійного фонду України Анастасія Пентек зустрілася з колективами структурних підрозділів Закарпатської облдержадміністрації та територіальних управлінь, Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака, Ужгородського національного університету, виконавчого апарату Ужгородської міської ради. Заступник начальника головного управління Галина Маслякевич та начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Вікторія Поляковська провели зустрічі із працівниками Закарпатського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів УМГ “Прикарпаттрансгаз” ПАТ “Укртрансгаз”, Ужгородської райдержадміністрації, сільськими, селищними головами Ужгородщини, слухачами курсів Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ та організацій, адвокатами та працівниками бюро безоплатної юридичної допомоги тощо. Відповідні зустрічі відбуваються у всіх районах і містах області.
Таким чином закарпатські пенсійними намагаються донести інформацію про нововведення в системі пенсійного забезпечення до якнайширшого кола громадян, надати консультації і спеціалізовані пояснення із врахуванням специфіки аудиторії. До прикладу, під час зустрічі з медичними працівниками Анастасія Пентек виокремила питання виходу на пенсію за вислугою років, в Ужгородському національному університеті зосередила увагу на питаннях призначення пенсій науковцям тощо.
– З прийняттям Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій” впорядковано законодавчу базу у сфері пенсійного забезпечення, адже досі діяли 28 законів, за якими призначались пенсії. І зараз всі виходить на пенсію на однакових умовах і мають однакові права – розмір пенсії залежить від страхового стажу і заробітної плати людини, – зазначила Анастасія Пентек.

Про Захід