У майбутньому екопоселенні в Полянській ОТГ збираються відродити скловаріння

Опубліковано:

На Форумі екологічних ініціатив, який відбувся у Полянській об'єднаній територіальній громаді, було презентовано проект майбутнього екологічного поселення у селі Родникова Гута. Проект представив голова правління Міжнародного індустріального парку, академік Української Академії наук Юрій Синюк.

Артем Федосєєв, власник земельної ділянки у Родниковій Гуті та один із ініціаторів проекту, розказав присутнім про можливості екологічного туризму в майбутньому поселенні.

Він вважає, що, завдяки відсутності промислових підприємств та унікальному для України екологічному становищу, цей регіон є найкращим для екотуризму.

У майбутньому екопоселенні, зокрема, передбачається будівництво рибної ферми, вівчарні, екокотеджів, лижних трас тощо. Одним із пріоритетів є розвиток інфраструктури села, а також історичного промислу – скловаріння.

“Власне, для виробництва скла село й було засноване у 17 столітті”, – уточнив Федосєєв.

Серед планів також – створення музею культури та побуту тих часів.

“При будівництві та роботі комплексу будуть застосовані лише джерела зеленої енергетики – це енергія сонця та вітру. Це забезпечить чистоту довкілля та навколишнього середовища. Унікальність регіону, мальовнича природа, екологія та багаті перспективи забезпечать розвиток екологічного туризму в цій місцевості”, – підкреслив Артем Федосєєв.

Форум регіональних екологічних ініціатив відбувся в селі Поляна в четвер, 30 листопада.

 

Закарпатський ЦРМС

Про Захід