Кам’яницькі школярі спробували себе у ролі пожежників (Фото)

Опубліковано:

29 листопада співробітники Ужгородського міськрайонного відділу спільно з рятувальниками 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород провели пізнавальний захід для учнів загальноосвітньої школи I-III ступенів у с. Кам'яниця Ужгородського району, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

Школярам у доступній формі розповіли про причини виникнення пожеж та правила поведінки під час їх виникнення. Нагадали за яким номером телефону необхідно викликати рятувальників та застерегли від дитячих пустощів з вогнем.

Також окремо звернули увагу присутніх на дотриманні правил поведінки під час виявлення підозрілих знахідок та попередили про небезпеку використання піротехнічних виробів.

Та найбільше захоплення у школярів викликала пожежна машина, на якій приїхали рятувальники. Дітки ознайомились із пожежно-рятувальним обладнанням, яке використовується під час гасіння пожеж та порятунку людей в різноманітних надзвичайних ситуаціях. Також скористалися нагодою приміряти на себе елементи бойового одягу пожежних. Особливі враження у дітей викликало гасіння умовної пожежі за допомогою подачі води від пожежного автомобіля. 
Для засвоєння отриманої інформації присутні отримали відповідні пам'ятки.

Як повідомляють в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області, подібні заходи відбуватимуться й надалі, й до початку зимових канікул охоплять майже всі загальноосвітні заклади області.

 

Про Захід