На голову Івано-Франківської облради подали до суду (Фото)

Опубліковано:

Кандидатка у депутати від партії “Самопоміч” Марія Ткачук позивається до голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича. Справу розглядає Івано-Франківський окружний адмінсуд.

Сьогодні, 29 листопада, інтереси Марії Ткачук представляв адвокат Тарас Жарський. Представник відповідача – Лілія Млиниська, начальниця відділу правової та кадрової роботи, інформує “Репортер”.

Жарський заявив, що довіреність видана Млиниській представляти інтереси облради, а не голови облради. Клопотання суд визнав доцільним і запропонував переоформити довіреність. Для правильного оформлення довіреності суддя оголосив перерву. Жарський наголосив, що це вже друга неявка відповідача і відтак це виглядає на затягування справи.

Наступне засідання – 14 грудня о 9:00.

Нагадаємо, Ткачук апелює до того, що Олександр Сич не дає їм виконувати депутатські повноваження. Справа в тому, що Марія Ткачук має зайняти в облраді місце свого однопартійця – Сергія Коцюри.

Коцюра пройшов до облради, а потім його призначили заступником міського голови Коломиї. Оскільки за законом, обіймати дві посади водночас він не може, Ткачук оскаржила в суді депутатство Коцюри. Суд зобов'язав виборчу комісію визнати депутаткою Марію Ткачук, оскільки вона в партійному списку – наступна після Коцюри. Однак поки в Коцюри не забрали мандат, він продовжує відвідувати сесію облради.  Відтак Марія Ткачук винить в цій ситуації Олександра Сича.

“Ми бачимо, що облрада затягує розгляд справи, очевидно їм немає що сказати. З цієї справи хочуть зробити війну за мандат, – говорить Марія Ткачук після засідання. – Як тільки отримаю картку для голосування, я складу свої депутатські повноваження. Мені мандат в такій облраді не потрібен, вважаю цей орган не легітимним, а його керівництво – нечесним”.

 
 
Про Захід