Поляк намагався вивезти з України 85 приладів денного спостереження до бронетехніки

Опубліковано:

Для перепродажу, ствержує він, повідомляє ГУ ДФС у Львівській області.

Учора, 23.11.2017 року, в пункт пропуску “Краковець – Корчова” (Львівська область) в напрямку виїзд з України смугою руху “червоний коридор” заїхав вантажний автомобіль з причепом під керуванням громадянина Республіки Польщі.

Водій задекларував, що перевозить запчастини до тракторної техніки. Однак під час спільного огляду транспортного засобу митники та прикордонники в його багажному відділенні виявили незаявлені за встановленою формою складові частини підвіски гусеничної техніки, а також 85 штук перископічних приладів денного спостереження до бронетехніки типу ТНПО-170А. Водій визнав незадекларований товар своєю власністю і зазначив, що цей товар переміщував з метою перепродажу на території Республіки Польщі.

Згідно зі ст. 257 Митного кодексу України, декларування здiйснюється шляхом заявлення за встановленою формою точних вiдомостей про товари, мету їх перемiщення через митний кордон України, а також вiдомостей, необхiдних для здiйснення їх митного контролю та митного оформлення.

Отже, водій не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість, тощо) про товари, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, та не надав дозвільних документів на їх переміщення.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, передбачене статтею 472 Митного кодексу України. Справу скерують до суду.

Про Захід