Ужгородець затримав грабіжника, який на вулиці вирвав із рук дівчини телефон

Опубліковано:

Вчора, 23 листопада, на лінію “102” надійшло повідомлення про грабіж в Ужгороді.

Заявник повідомив, що він затримав підозрюваного у вчинені злочину та хоче передати його правоохоронцям. Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що біля магазину на вулиці Бестужева ззаду до 21-річної дівчини підбіг незнайомець і вирвав із її рук мобільний телефон. Потерпіла кинулася за втікачем, крім цього вона стала кликати на допомогу. Свідком ситуації був 39-річний ужгородець, який одразу ж кинувся на допомогу дівчині. Він наздогнав грабіжника, затримав його та викликав поліцію.

Суму збитків від дій правопорушника оцінено у 4,5 тисячі гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 ККУ, тобто  грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. Підозрюваного затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Поліція відзначає, що дії небайдужого ужгородця, який на свій страх і ризик кинувся на захист Закону, заслуговують на повагу і правоохоронці щиро дякують громадянам, які допомагають тим, хто опинився у біді.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Про Захід