Ужгородці долучилися до громадських слухань щодо містобудівної документації

Опубліковано:

У

Насамперед розробники (комунальне підприємство Архітектурно-планувальне бюро) представили проект на вулиці Собранецькій (масив 2). Це трохи більше 36 гектарів, де на 13,31 га передбачена житлова забудова садибного типу на 220 ділянках розміром 6 соток кожна; територія під зелені насадження – 10,78 га; для вулиць та проїздів – 4,2 га і ще 0,41 га для інженерної інфраструктури. Планується також розміщення 3 закладів – громадського харчування, торгівлі та побутового обслуговування, у перспективі – дитсадка, а в охоронній зоні лісу – парку відпочинку, спортивних майданчиків та фізкультурно-оздоровчих споруд.

Головний архітектор міста Олег Боршовський представив проект (розробляло ПП “АРХНОВО”, Львів) детального плану території в межах вулиць Перемоги, Олександра Радищева, Возз'єднання та Михайла Драгоманова. Там 4,176 га, зараз – комунальні складські приміщення, площа для майбутнього будівництва багатоквартирних п'ятиповерхівок – 1,138 га, кількість квартир – 592, площа озеленення – 1,158 га, тротуарів, доріжок, майданчиків – 1,154 га.

Обговорили також детальний план території в районі вулиць Миколи Бобяка, Загорської. Розробники проекту (Т.О.В. ПБК “Закарпатреконструкція”, Ужгород) розповіли, що площа території – 26,687 га, площа кварталу садибної забудови – 20,3 га, багатоквартирної забудови – 5,1 га. Для підприємств обслуговування передбачено 0,656 га, вулиць та площ – 2,93 га, зелених насаджень – 12,61 га. Зазначалося, що поверхню піднімуть підсипанням на півтора метри, збережуть штучно сформоване озерце, є домовленість про територію для майбутнього спорудження дитячого садка неподалік.

Щодо всіх проектів проголосували “за” подання на сесію, за перші два – одноголосно, з останнього кілька учасників слухань утрималися. До останнього проекту було й кілька доповнень щодо додаткового вивчення окремих питань.

Головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський зауважив, що за час, протягом якого проекти були розміщені на офіційнму сайті, ніяких зауважень чи пропозицій до міської ради не надійшло, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

 

Про Захід