На Львівщині кількість підприємств -,,мінімізаторів” зменшується

Опубліковано:

За результатами спільної роботи фіскальних органів та органів місцевого самоврядування станом на 01.11.2017 року кількість суб'єктів господарювання -,,мінімізаторів” заробітної плати у порівнянні з січнем 2017 року зменшилась на 588 підприємств, інформує прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

В проекті державного бюджету на 2018 рік закладено підвищення рівня мінімальної заробітної плати до 3 723,0 гривень.

Головне управління ДФС у Львівській області закликає роботодавців Львівщини не використовувати різні способи мінімізації заробітної плати, а це виплата зарплати в “конвертах”, оформлення трудових відносин на неповний робочий день, відпустка без збереження заробітної плати, укладення цивільно-правових договорів, де фактично відбуваються трудові відносини.

Також слід звернути увагу на заробітну плату керівників підприємств, фахівців з досвідом роботи в певних галузях, оскільки дана категорія працівників повинна отримувати заробітну плату вищу ніж некваліфікований працівник.

Відповідно наголошуємо, що у зв'язку із збільшенням рівня мінімальної заробітної плати, з 01 січня 2018 року, також зросте розмір фінансової відповідальності за порушення вимог трудового законодавства.

 
 
 

 

Про Захід