У Мукачеві щороку на забезпечення пацієнтів ліками виділятимуть понад 17 млн. грн.

Опубліковано:

На реалізацію  міської Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів  у разі амбулаторного лікування окремих  груп населення та за певними категоріями  захворювань  та  при наданні спеціалізованої   та  високоспеціалізованої      стаціонарної  медичної  допомоги  мешканцям    м. Мукачева на 2018-2020 роки щороку пропонується виділяти 17 млн. 170 тисяч гривень.

Таку суму закладено у проекті програми, яку пропонується розглянути на черговій сесії міськради. Найбільше – 5 млн.  виділятиметься на забезпечення доступного дороговартісної спеціалізовавної та високоспеціалізованої медичної допомоги. З них мільйон на забезпечення медикаментами пацієнтів з  Мукачева, які лікуються у всеукраїнських клініках. 3,5 млн. виділять на забезпечення пацієнтів стентами, шунтами, кардіостимуляторами, штучними кришталиками, суглобовими ендопротезами, протезами клапанів серця. 300 тисяч буде виділено для забезпечення лікування хворих на гепатит B та С.

По 3 мільйони щороку виділятиме місто на медикаментозне забезпечення онкохворих містян. По 4 мільйона щороку спрямовуватимуть на медикаментозне забезпечення безкоштовними рецептами пільговиків. На зубопротезування ветеранів війн виділятиметься по 200 тисяч. По 700 тисяч місто виділятиме пацієнтам для лікування хворих з нирковою недостатністю, 450 тисяч – на забезпечення лікування хворих на фенілкетонурію. 755 тисяч щороку отримуватимуть на лікування  пацієнти, в яких трансплантовані нирки або ж печінка. На безоплатне забезпечення в разі амбулаторного лікування за рецептами лікарів ветеранів війн на прирівняних до них за пільгами осіб місто щороку витрачатиме 1,2 млн. гривень.

Мукачівська міськрада

Про Захід