Відбулася виїзна колегія на базі “Мукачівського лісового господарства”

Опубліковано:

Після настановчого засідання відвідали дендропарк “Березинка”. З часів заснування – а це 1957 рік- на території площею 34 гектари випробувано понад 2000 деревно-чагарникових порід, з них 350 видів -екзотичні. На базі дендропарку проходять уроки природознавства для школярів з різних куточків Закарпаття. Крім того, відвідувачі, можуть прогулятися екостежкою, відпочити у туристично-рекреаційих зонах та, не тільки дізнатися багато цікавого, а й придбати рослини чи дерева, які їм сподобалися.

Далі учасники колегії відвідали урочище “Госуаз”, де проводяться рубки догляду й лісові культури. Наступна зупинка : суцільно санітарні рубки дубових насаджень, вік яких становить 150 років. Лісівники кажуть, мали б вирубувати до 100 кубів у рік, а фактично санітарні рубки на території Мукачівського лісгоспу, площа якого у середньому 27 тисяч, цього року склали 60%. У результаті, економічні втрати. Завершили колегію урочистим відкриттям оновленої адмінбудівлі Майданівського лісництва.

Протягом 2017 року було відремонтували контору лісгоспу та два лісництва. На всі три обєкти витратили до 1 мільйона 700 тисяч гривень. У 2018 році збудують контору Лавківського лісництва, землі якого приєднали від агролісів до Мукачіівського лісгоспу. Намітили й інші плани на майбутнє – насамперед будівництво лісових доріг. Начальник обласного лісгоспу зазначив: Продовжуватимуть тримати під контролем і незаконні рубки. До прикладу, за 2017 рік, порівняно з попереднім, їх зменшилося на 300 %. Також, у планах розвиток рекреації та туризму, енергозбереження , переробки деревини та лісових відходів.

 

Про Захід