В Ужгороді відкрили спільну виставку двоє митців (Фото)

Опубліковано:

На Закарпатті є чимало прикладів, які спростовують твердження, що природа відпочиває на дітях геніїв. Серед таких – родина Дідиків, що дала Срібній Землі ціле гроно талановитих образотворців.

Нині в обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая свій доробок представили двоє з них: заслужений художник України, член НСХУ, викладач Закарпатської академії мистецтв Іван Дідик та член НСХУ Іванка Войтович. Спільну виставку батько і донька назвали “Synthesis”. Як пояснили самі митці – йдеться про об'єднання різних речей в одне ціле, а саме – представлення в одному проекті двох авторських доробків, що різні за темами й техніками виконання, та все ж утворюють певну емоційну єдність.

Простежується вона не тільки в цій експозиції, а й у взаємній повазі та прихильності двох творчих особистостей. Так, Іванка Войтович поділилася, що часом просто вражена, наскільки витончено, навіть скрупульозно батько випрацьовує найменшу деталь у своїх роботах, вважає його надзвичайно талановитою, а поряд із тим – винятково доброю та порядною людиною. У свою чергу, Іван Дідик зізнається: “Моя мрія – щоби мої діти, як і мої студенти, мене переросли. Лише тоді я – хороший батько й учитель. І не можу не радіти з того, що мені це вже вдається: донька мене вже переганяє. Буває, десь бачу по одній її роботі – то тут, то там, але зараз, коли це все разом на виставці – в мене дуже позитивне враження: мені подобається ця незакомплексована, відверта, щира людина і, без сумніву, хороший художник”.    

Чимало додали на підтвердження цього та привітали митців із вернісажем директор музею Франциск Ерфан, мистецтвознавець Михайло Сирохман, народний художник України, академік НАМУ Володимир Микита, а також т.в.о. начальника управління культури Закарпатської ОДА Іван Канюка, котрий принагідно вручив Іванові Дідику й Іванці Войтович Почесну грамоту Закарпатської ОДА та Почесну грамоту управління культури відповідно.

Виставка живопису і графіки “Synthesis” триватиме до 3 грудня. 

Управління культури Закарпатської ОДА

Фото Габріелли Руденко

Про Захід