Ужгородські рятувальники провели спецоперацію “Маячок”

Опубліковано:

Закарпатських водіїв перевірили, як вони реагують на  оперативні автівки, повідомляє прес-служба У ДСНС України у Закарпатській  області.

16 листопада, в рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, закарпатські рятувальники спільно з поліцейськими та медиками ініціювали проведення операції “Маячок”. До даного заходу охоче долучилися й представники засобів масової інформації.

Основною її метою було визначити як водії реагують на спецавтомобілі, обладнані проблисковими маячками та спеціальними звуковими сигналами, а також чи надають їм перевагу в дорожньому русі.

О 14:00 пожежні, швидкі та патрульні автомобілі вирушили по спеціально складеному маршруту, що проходив основними вулицями м. Ужгород. Далі автошляхом державного значення “Чоп-Київ” попрямували до м. Мукачева.

Під час слідування спецавтомобілів із увімкненими звуковими та світловими сигналами, переважна більшість водіїв поступалася дорогою, проте були і такі, котрі з певних причин  не надали перевагу в русі спецавтомобілям.  Патрульні поліцейські негайно реагували на такі виявлені факти та зупиняли відповідні транспортні засоби. З порушниками проводилася відповідна профілактична робота: цього разу їх усно попереджали про відповідальність за порушення правил дорожнього руху та наголошувалося, що при повторних порушеннях їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої чинними законодавчими актами.

І рятувальники, і поліцейські та медики переконані, що від культури поведінки водіїв, в окремих випадках, залежить оперативність надання тієї, чи іншої допомоги громадянам, котрі її потребують.

Шановні водії! Будьте уважні на автодорозі! Надавайте перевагу в русі оперативним автомобілям! Саме ваша дисциплінованість може стати запорукою збереження життя і здоров'я людей, а також мінімізувати наслідки надзвичайних подій природного та техногенного характеру.

Про Захід