Завтра Лілія Гриневич відвідає Берегово

Опубліковано:

Давненько Закарпаття, у тому числі Берегово, не відвідували українські міністри, однак у суботу (тобто завтра) цю прикру тенденцію буде змінено. Зокрема, нашою гостею стане освітянський міністр Лілія Гриневич, яка у актовій залі районної державної адміністрації поспілкується з громадськістю про концепцію нової української школи. Слід сказати, що міністерському візиту передувало відрядження начальника департаменту освіту та науки ОДА Ганни Сопкової із виїзною бригадою у складі відомих українських педагогів із вивчення мовно-освітніх питань у низку шкіл Берегова – ЗОШ №№ 3 і 4, у тому числі. Вони зустрілися з очільницею міської освіти Едітою Бабяк, директорами вищезгаданих одинадцятирічок Магдалиною Бачков і Юлією Мицик тощо. 

А на суботній захід у РДА запрошено понад 220 освітян, зокрема, слухатимуть очільницю з вітчизняного уряду педагоги загальноосвітніх шкіл, учителі ліцеїв, гімназій, медичного коледжу, ЗУІ ім. Ференца Ракоці, громадськість. Сподіваємося, що зустріч буде цікавою та змістовною, а пані Міністр дасть відповіді на всі запитання, які останнім часом накопичилися у нашому регіоні у зв'язку з мовно-освітніми проблемами та концепцією розвитку української школи. Бо ж не секрет, що вересневий Закон “Про освіту” створив деякі проблеми, які “б'ють” по міжнародній репутації нашої країни, на цьому тлі загострилися українсько-угорські відносини і т. д.

До речі, у п'ятницю в Ужгороді пройде “круглий стіл” за участю Міністра Л. Гриневич і керівників низки угорськомовних шкіл Закарпаття, у якому візьмуть участь також учителі-мовники з нашого міста та району. У діловому графіку члена українського уряду – перемовини з керівниками ЗОДА і облради, відвідання УжНУ, окремих ужгородських шкіл, прес-конференція для ЗМІ. Не виключено, що, перебуваючи у Берегові, вона забажає ознайомитися з Угорським інститутом, поспілкуватися з його викладачами. Отже, дочекаємося суботи, коли власними очима побачимо Міністра освіти України Л. Гриневич і зможемо почути її берегівський спіч.
 
Михайло СИНЬООКИЙ

На фото: Міністр освіти Лілія Гриневич під час візиту до Брюсселя спілкується з членом Європарламенту, берегівчанкою Андреєю Бочкор.  

Про Захід