В Ужгороді відкрили першу бочку молодого вина (Фото)

Опубліковано:

Як стверджують джерела, свято молодого божоле відзначають у всьому світі в третій четвер листопада. А на батьківщині знаменитого напою, в містечку Божо, що у Франції, першу пляшку відкривають рівно опівночі — після дванадцятого удару дзвону церкви Святого Миколи. 

Традиція святкування “Божоле Нуво” виникла в XIX столітті і мала під собою комерційну основу. Божоле не пристосоване до довгого зберігання, зате дозріває швидше і саме у молодому віці відрізняється багатим смаковим і ароматичним букетом. Враховуючи ці обставини, винарі Божоле пустилися на вигадку: вони вирішили щорік відзначати свято вина нового врожаю.

Сьогодні ж в Ужгороді театралізована хода з лицарями та монахами пройшла з площі Шандора Петефі через площу Театральну, а на перехресті вулиць Волошина та Корзо відбулося урочисте відкриття Свята вина. Тут Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач відкупорили першу бочку цьогорічного виноградного напою. Після цього усі присутні на площі змогли пригоститися вином. Святкового настрою додало яскраве фаєр-шоу від циркової арт-студії Dragonfly.

Нагадаємо, завтра в обласному центрі Закарпаття стартує 10-й, ювілейний, фестиваль молодого вина “Закарпатське божоле”. Офіційне відкриття фесту – у суботу, 18 листопада, о 13.00. Хедлайнер свята – гурт “Рокаш”. Також виступить і гурт “Чаламада”. Вхід на фестиваль, що проходитиме у підвалах “Совиного гнізда” – вільний.

Про Захід