У Мукачеві на облаштування спортмайданчиків та сучасним обладнанням дитсадкам виділять понад 5 млн.

Опубліковано:

Програму розвитку дошкільної освіти Мукачева на 2018-2020 роки планують розглянути на черговій сесії міськради. На її реалізацію планують витратити 5 млн. 650 тис. гривень.

Протягом 2017 року в Мукачеві  розширено мережу дитсадків – відкрито дошкільний підрозділ навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” №10. У місті працюють 19 закладів дошкільної освіти, з яких 1-з угорською мовою навчання та 8 навчально – виховних комплексів в тому числі один приватний. У 15 закладах дошкільної освіти  надають послуги з навчання дітей іноземним мовам, а в 4-ох групах навчально-виховний процес здійснюється англійською мовою. Щороку відслідковується тенденція збільшення кількості груп. У закладах дошкільної освіти функціонують 183 групи, з яких  181 – загального розвитку, 1 – логопедична, 1 – спеціалізована для дітей з особливими потребами. Дошкільною освітою охоплено 80% дітей віком від 1 до 6 років, 100% дітей віком від 3 до 6 років та 99,5% дітей  5-ти річного віку.

 

Коштом програми проведуть   модернізацію  матеріально-технічної бази, (забезпечать  меблями,   іграшками, твердим і м'яким інвентарем,  технологічним обладнанням, малогабаритною технікою,  тощо), забезпечать заклади  сучасним оснащенням, дидактичними, навчальними   та наочними  посібниками, іграми  типу  “Лего”, облаштують ігровими та спортивними  майданчиками. Заклади отримають універсальні навчально-комп'ютерні  комплекси. І головне завдання, яке ставить влада –   розширення мережі груп в дитсадках за рахунок нових приміщень.

Мукачівська міськрада

Про Захід