На Закарпатті затримали злочинця зі Словенії

Опубліковано:

Учора ввечері прикордонний наряд від пункту пропуску “Чоп (Дружба)” затримав громадянина Словенії, якого розшукували на батьківшині за скоєння кримінального злочину. Чоловік намагався виїхати з України потягом “Чоп – Захонь”, коли його зупинили військові.

Під час перевірки документів було зафіксовано спрацювання бази даних “Інтерпол” з завданням “Арешт”. По даному фактом охоронці кордону проінформували представників Укрбюро Інтерполу та Національної Поліції. На запит прикордонників, у Робочому апараті Укрбюро Інтерполу відповіли, що затриманий 45-річний іноземець перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої передачі до Словенії за скоєння кримінального злочину, повязаного з сексуальною експлуатацією дітей.

Оскільки правопорушник протягом тривалого часу приховувався на території України, військовослужбовці відділу “Чоп” притягнули його до адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування, відповідно до ст.203-2 КУпАП  “Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України”, після чого передали співробітникам Національної поліції.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід