Досвід регіональної співпраці Закарпаття зі своїми сусідками-країнами ЄС – багатий і перспективний

Опубліковано:

Так, на розгляд депутатів облради вноситься проект рішення “Про внесення змін до Програми фінансового забезпечення розвитку транскордонної співпраці органів місцевого самоврядування Закарпатської області на 2017 рік”.

Серед заходів цієї Програми – організація та проведення  міжнародних семінарів і конференцій, зустрічей зарубіжних делегацій з питань розвитку та поглиблення транскордонної співпраці з іноземними регіонами і міжнародними організаціями. Участь іноземних делегацій у проведенні заходів,  присвячених відзначенню Дня місцевого самоврядування, та організація заходів із відзначення 10-річчя співпраці з краєм Височина Чеської Республіки.

Йдеться також про необхідність виготовлення і придбання презентаційної та сувенірної  продукції, інформаційних буклетів  та видань для представлення у міжнародних заходах в Україні та за кордоном, проведення Днів добросусідства на українсько-словацькому, українсько-угорському та українсько-румунському кордонах.

Мовиться і про фінансову підтримку комунального підприємства “Агентство регіонального розвитку та транскордонної співпраці “Закарпаття” Закарпатської обласної ради” на виконання основних напрямків діяльності і завдань, передбачених Статутом підприємства; реконструкцію Музею лісу і сплаву НПП “Синевир” (у тому числі супровідні послуги) та ін.

 У новій редакції обсяг фінансування заходів з реалізації даної Програми – 900,0 тис.грн. 

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід