У Луцьку серед молодших школярів шириться небезпечна недуга

Опубліковано:

У Луцьку кількість хворих на кір дітей зросла до 11, з них – 10 учнів із ЗОШ №25, та одна дитина з 11-ї школи. Майже всі пацієнти – учні молодшої школи. Стан школярів медики оціюють, як середньої тяжкості, багатьох з них госпіталізовані.

“Це діагноз, виставлений клінічно. У пацієнтів взяли кров і за результатами вірусологічного обстеження можна буде ставити остаточний діагноз. Майже всі хворі – це діти, батьки яких відмовилися від щеплень. До того ж деякі з них не погоджуються навіть на те, щоб їхні діти здавали кров для аналізів “, – розповіла “Сегодня” Світлана Ніколаєнко, педіатр управління охорони здоров'я Луцької міськради.

За її словами, кір небезпечний важкими ускладненнями, такими як енцефаліт або пневмонія, які нерідко закінчуються летально. Перші ознаки, як у дітей, так і дорослих, які контактували з хворим на кір, можуть проявитися лише на 17-21 день. А на відновлення хворого на кір знадобитися від 10 днів до трьох тижнів.

Тому лікарі закликають батьків не бути байдужими, пошкодувати своїх дітей і зробити всі необхідні щеплення. Це – єдиний спосіб профілактики кору.

“З 10 листопада у луцькій школі №25 працюватиме тимчасовий кабінет для проведення щеплень всім, хто ще не встиг їх отримати”, – додала Світлана Ніколаєнко.

Про Захід