На території ужгородської «Кірпічки» хоспіс не будуватимуть?

Опубліковано:

Сьогодні, 9-го листопада на засіданні сесії Ужгородської міської ради депутати розглянули та підтримали рішення № 847 “Про відмову у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування”.

Як повідомила активіст Ілдика Терлецька, мова йде про ділянку на території парку перемоги (“Кірпічка”), на якій було заплановано звести хоспіс, і зараз є можливість скасувати цей проект і повернути землю місту.

Водночас на цій території згідно проекту громадського бюджету мав би з'явитися інклюзивний дитячий майданчик, і аби він запрацював, потрібно скасувати це рішення. 

Як вже раніше писавПро Захід” питання побудови хоспісу на території парку “Перемоги” спричинило чималу дискусію в місті.  Священики-францисканці запропонували збудувати біля своєї церкви хоспіс і далі піклуватися про важкохворих людей. На це міська рада ще у в 2014-му році виділила гектар землі. Однак громадські активісти виступили проти будівництва закладу паліативної допомоги, мовляв, він не потрібний в парковій зоні та ще й біля шкіл.

“Про Захід” 

Про Захід