Голова Тернопільської ОДА показав, що слід робити, аби не захворіти на грип (Фото)

Опубліковано:

Голова Тернопілької ОДА Степан Барна переконаний, що вакцинація значно знижує ризик зараження грипом, а якщо недуга й уражує людину, то грип протікає у легкій формі і не дає ускладнень.

Посадовець вирішив власним прикладом популяризувати щеплення від грипу. Сьогодні, 8 листопада, С. Барна вакцинувався від грипу в амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Тернополі, повідомляє “УНІАН”.

Степан Барна розповів, що минулого року понад 9 тисяч жителів Тернопільської області хворіли на грип. І ми розуміємо, що ця цифра є набагато більшою, адже люди проходять лікування в домашніх умовах. А це відповідно ризики та наслідки для їхнього здоров'я.

“Сьогодні я отримав щеплення від грипу і вважаю, що це правильний крок. Адже минулого року цього не зробив і захворів. І відповідно на лікування витратив більше, ніж тепер заплатив за вакцину, яка, до речі, коштує 184 грн. Саме тому сьогодні для нас важливо проводити інформаційну кампанію, адже найгірше це не сам грип, а його наслідки”, – наголосив  голова ОДА. 

Про Захід