Стало відомо, що міський голова Львова провів закулісну зустріч з одіозним польським міністром (Фото)

Опубліковано:

Андрій Садовий мав зустріч із міністром МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським, висловлювання якого спричинили обурення українців. Водночас прес-служба Львівської міськради не подала жодного повідомлення про це.

На сторінці МЗС Польщі у Twitter оприлюднено фото зустрічі Андрія Садового, нардепа від “Самопомочі” Ірини Подоляк та Вітольда Ващиковського, інформує “ЗІК”.

Кореспондент “ЗІКу” намагалася дізнатися, про що йшлося на зустрічі. Керівник прес-служби міськради Христина Процак повідомила, що міський голова 5 листопада дійсно ходив на зустріч, організовану Генеральним консульством Польщі у Львові у приміщенні самого Генконсульства, на якій був присутній і міністр Ващиковський. Зустріч була “не медійна, а як обід чи ланч”.

“Про те, чому зустріч була без преси і про що говорили – це запитання до Генконсульства. Міський голова отримав запрошення без супроводжуючих осіб. Зустріч була робочого характеру і не передбачала присутності преси. Чому так – це повністю питання до організаторів”, – повідомила Х.Процак.

Як уже повідомлялося, на вихідних з візитом у Львові перебував міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський. Високопосадовець відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонського”.

Главі польського МЗС не сподобалося, що директор музею вважає, що у 1918 році Польща окупувала Західну Україну.

В.Ващиковський поклав квіти до пам'ятника жертвам комуністичних злочинів поблизу музею “Тюрма на Лонцького”. У програмі були відвідини музею, однак польський міністр розвернувся на вході. 

Про Захід