З початку року місцеві скарбниці Закарпаття отримали понад 2,6 млрд грн податків

Опубліковано:

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області зазначають, що за січень-жовтень цього року до місцевих бюджетів надійшло понад 2 млрд 677 млн грн податкових платежів, що на 518,7 млн грн більше, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Серед основних джерел, які наповнюють місцеві бюджети Закарпаття – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок. Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб протягом десяти місяців поточного року склало 1,760 млрд грн, що на 563,1 млн грн більше відповідного періоду 2016 року.

Наступним за рівнем надходжень став єдиний податок. Зокрема, “спрощенці” сплатили до бюджету понад 353,8 млн грн, що більше за січень-жовтень 2016-го на 122,5 млн грн.

Місцеві бюджети цьогоріч отримали понад 235,5 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, минулоріч – 185,7 млн грн.

Також суттєво наповнює місцеві бюджети акцизний збір з роздрібного продажу підакцизних товарів, вже цьогоріч надходження збору склало більше 188,3 млн грн.

Фахівці органів ДФС зауважують, що активність бізнесу Закарпаття, фінансова децентралізація, створення легального ринку зайнятості, виплати “білої” заробітної плати, а також сплата прозоро і в повному об'ємі податків та зборів підприємницькою громадою, дають змогу забезпечити додаткові бюджетні резерви для соціально-економічного розвитку нашої області.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід