Закарпатські полісмени навчали сиріт Чинадієвського дитбудинку їх правам та обов`язкам

Опубліковано:

Правоохоронці ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області та Управління забезпечення прав людини під час зустрічі з дітьми у селищі Чинадієво Мукачівського району обговорили питання прав та обов`язків неповнолітніх.

В рамках реалізації проекту Національної поліції України “Street law” зустріч поліцейських з вихованцями Чинадіївського будинку дитини відбулась вчетверте. За цей час школярі двічі побували на екскурсіях в Головного управлінні Нацполіції в Закарпатській області та Мукачівському відділі поліції. Поліцейські з дітьми провели друге заняття, яке було присвячене правам та обов`язкам неповнолітніх.

Тетяна Трильо, старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Нацполіції України у інтерактивній формі розповіла дітям про їхні права. Школярі переглянули два відеофільми під назвою “Ти і поліція”. Вихованцям закладу лейтенант поліції Тетяна Трильо чітко роз`яснила основні правила безпечної поведінки на вулиці, в транспорті з незнайомими людьми, вдома без дорослих. Також поліцейські розповідали про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути.

Лідія Мацецка, ст.інспектор ювенальної превенції Головного управління Нацполіції розповіла дітям про права дітей. Особливу увагу підлітків звернула увагу на праві на освіту, наголосивши, що від здобуття достойної освіти залежить майбутнє людини: її працевлаштування, умов для життя та інше. Діти брали активну участь у бесіді, ставили питання та ділилися своїми спостереженнями та історіями з власного досвіду.

Враженнями від спілкування з поліцейськими діти висловлювали на ватмані. Теплі і щирі слова вдячності школярі зобразили у творчій формі і виразили бажання в подальшому продовжувати зустрічі у такому форматі.

Відділ комунікації
поліції в Закарпатській області

Про Захід