В Ужгороді презентували книгу-альбом про Ужгородський коледж культури і мистецтв

Опубліковано:

Книгу-фотоальбом “70 років творчості, здобутків і визнань” сьогодні презентували в Ужгородському коледжі культури і мистецтв. Видання присвячене ювілеєві, що його заклад відзначав навесні цьогоріч.

Як зауважила, відкриваючи презентацію, заступник начальника управління культури облдержадміністрації Ілдико Молнар, святкування Ужгородським коледжем культури і мистецтв свого ювілейного року справді варте наслідування, адже замість одного урочистого дійства заклад, який справді має що розказати і показати, відбув цілу низку заходів, наймасштабнішим із яких став яскравий концерт на сцені облмуздрамтеатру в травні. А зараз, презентацією книги-фотоальбому про історію та здобутки вишу, не менш цікаво та творчо ювілейний рік підсумовують.

У свою чергу, головний редактор видавничої студії “Zoriana” Оксана Головчук додала: книгу-фотоальбом планувалося презентувати теж навесні, проте вже незадовго до друку редколегія помітила, що у виданні не згадано про кількох діячів. “Тоді керівники проекту прийняли дуже непросте рішення: в останній момент відтермінувати друк. І, зізнаюсь, для мене це дуже цінно, адже честь колективу тут була поставлена вище, ніж бажання встигнути видати книгу до конкретної дати. Сильний корпоративний дух і щира залюбленість у культуру супроводжували творчу групу впродовж усієї роботи над виданням”, – ділиться враженнями видавець.

На понад ста сторінках книги-фотоальбому подані як основні віхи становлення та поступу закладу загалом, так і відомості про роботу кожної циклової комісії, та багато іншого. Пізнавальні статті доповнені фотоматеріалом з архіву коледжу й світлинам авторства ужгородського фотографа Наталії Боднар.

Думками про важливість презентованої книги поділились і викладачі, котрі входили до редколегії, а також – керівництво вишу, яке привітало колектив із появою вельми представницького видання та вчергове – з ювілеєм. Творчу атмосферу заходу доповнювали окремі виконавці й колективи коледжу.

Книгу-фотоальбом “70 років творчості, здобутків і визнань” одержали всі члени колективу вишу, крім того – видання використовуватимуть із презентаційною метою, зокрема, в бібліотеці коледжу та головній книгозбірні краю воно вже чекає на свого читача.

Управління культури Закарпатської ОДА

Про Захід