Що сьогодні на Львівщині робить перша леді України

Опубліковано:

Дружина Президента України Марина Порошенко сьогодні, 3 листопада, перебуває з робочим візитом у Львівській області.

У Буській школі №1 перша леді представила національний проект “Книга миру”, в яку діти учасників АТО вклеюють сімейні фото і пишуть побажання про мир в країні. Львівщина стала 16 регіоном, де побувала ця книга, яка також була і за кордоном – у США, в Канаді та Туреччині, повідомляє “ЗІК”.

Ця книга є по суті літописом українського життя до і після трагічних подій на Донбасі і в Криму. У Буській школі №1 до цього проекту долучились 11 дітей, чиї батьки є учасниками АТО. Зокрема, свої фото до цієї книги принесла семикласниця Вікторія Подолюк. Вона розповіла, що її батько зараз захищає Україну у Сватові, а у книгу дівчинка написала побажання, щоб був мир в Україні.

“Я хочу, щоб діти могли (на Донбасі – ред.) могли нормально навчатися, нре переховувалися і не боялися за своє життя”, – сказала вона.

Марина Порошенко розповіла, що цю книгу почали заповнювати, коли в Україні почалися сумні події.

“Коли Росія захотіла нашу країну захопити”, – додала одна із учениць школи.

“Так, але в наших ворогів нічого не вийшло, бо в нас є захисники, які зупинили їх. Це справжні патріоти, з яких ми беремо приклад, і хочемо, щоб вони повернулися додому”, – зазначила перша леді.

“Ця книга залишиться нашою спільною молитвою за цілісність України, за те, щоб війна ніколи не повернулася на нашу землю”, – додала вона.

Наступним регіоном, куди помандрує “Книга миру”, буде Херсонщина. А після того, як вона буде повністю заповнена, у Києві планується провести святкову презентацію із залученням іноземних дипломатів.

“Ми хочемо, щоб весь світ побачив, яка ми мирна нація, і ми робитимемо все, щоб в Україні був мир”, – заявила Марина Порошенко. 

Про Захід