7-річна дитина гралася з сірниками і вчинила пожежу (Фото)

Опубліковано:

Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по всій території країни. Виникнення деяких пов'язано із дитячими пустощами з вогнем. В основі небезпечних розваг, за правило, лежать: безмежна допитливість малюків, бажання пізнати навколишній світ а також, відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях. Саме  ці чинники найчастіше призводять до непередбачуваних наслідків.

Так, 1 жовтня іршавські рятувальники залучались до ліквідації пожежі в навісі з сіном на вулиці Українській, що в селі Вільхівка. Як з`ясувалося, залишена поза увагою дорослих, 7-річна дитина знайшла сірники у доступному місці та підпалила сіно біля однієї з надвірних споруд. Вже о 14:45 пожежа була локалізована, а о 16:45 повністю ліквідована. Усього на пожежі працювало 4 рятувальника 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава та один автомобіль.

У результаті небезпечної гри з вогнем знищено покрівлю надвірної споруди, тюки з сіном та соломою, а також частково пошкоджено домашній інвентар. Завдяки професійним діям рятувальників вдалося вберегти від знищення житловий будинок та поряд розташовану надвірну споруду. На щастя, ніхто не постраждав.

Уже сьогодні, 2 листопада, близько дев'ятої ранку також горів навіс із сіном. Подія трапилася в селі Яблунівка Хустського району. Місцеве населення зуміло власними силами приборкати вогонь. На пожежі ніхто не постраждав. Причину пожежі та збитки встановлюють відповідні служби.

Шановні батьки! Дбайте про безпеку власних дітей! Слідкуйте за їх вчинками та виховуйте правила безпечної поведінки. Не дозволяйте бавитись з вогненебезпечними предметами, адже від цього залежить збереження життя та здоров'я підростаючого покоління. В екстреній ситуації дзвоніть за номером Служби порятунку “101”!  

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід