Закарпатські депутати лобіюватимуть відкриття нового залізничного сполучення Рахів – Одеса

Опубліковано:

На розгляд депутатів облради вноситься проект рішення “Про Звернення Закарпатської обласної  ради щодо необхідності відкриття залізничного сполучення за напрямком  Рахів–Одеса–Рахів”, інформує прес-служба облради.

Зважаючи на численні звернення громадськості, пропонується звернутися до публічного акціонерного товариства “Українська залізниця” щодо необхідності відкриття сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів  з метою забезпечення більш якісного надання послуг мешканцям та гостям Закарпатської області.

У документі зазначається, що “депутати Закарпатської обласної ради висловлюють вдячність ПАТ “Українська залізниця” за оперативне реагування в забезпеченні надання послуг мешканцям та гостям області при збільшенні пасажиропотоку у передсвяткові та святкові дні, суттєве збільшення поїздів у напрямку   до м. Києва, відкриття  залізничного сполучення між містами Київ та Рахів тощо.

Населені пункти Рахівщини мають надзвичайно потужний рекреаційний потенціал та унікальні для України природньо-кліматичні умови: на їх території зосереджена велика кількість готельно-туристичних комплексів, у тому числі гірськолижних, баз відпочинку, сільських садиб, послугами яких користуються тисячі туристів з усіх областей України та зарубіжжя. Разом із тим, моніторинг туристичних потоків до Закарпатської області, проведений у 2016 році у рамках дослідженняуправлінням туризму і курортів облдержадміністрації, засвідчив, що одеський напрямок для Закарпатської області є перспективним, оскільки одесити входять в трійку найчастіших гостей нашої області.

Відкриття залізничного сполучення Рахів – Одеса та  його зворотного напрямку позитивно вплине на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури області, створить додаткові зручності для мешканців і туристів, дозволить суттєво розвантажити рух у напрямку столиці, оскільки туристи з півдня України приїздять в область в основному з пересадками в Києві.

Враховуючи соціально-економічний та туристичний аспект цієї проблеми, пропонуємо вирішити питання про відкриття нового залізничного сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів, що сприятиме підвищенню туристичної привабливості Закарпаття та поліпшенню економічної ситуації у гірській місцевості”, йдеться в документі.

 

 

Про Захід