Виноградівські пожежники “відпрацювали” Неветленфолу

Опубліковано:

Рятувальники та газовики не зупиняються та продовжують спільну інформаційно-просвітницьку роботу щодо навчання громадян правилам пожежної безпеки та обережності у користуванні  обігрівальними приладами в тому числі і газовим обладнання.

Так, 30 жовтня таке відпрацювання пройшло в селі Неветленфолу, що на Виноградівщині. Учасниками профілактичного заходу стали: рятувальники Виноградівського райвідділу, представники ПАТ “Закарпатгаз”, органів місцевого самоврядування та актив села. Спочатку в будівлі сільської ради провели засідання. У ході розмови рятувальники та газовики довели до відома присутніх основні правила, дотримання яких дозволить убезпечити себе від пожеж та отруєння чадним газом у побуті. Також учасники відпрацювання залишили для наочності листівки з питань пожежної безпеки, безпеки при користуванні газовими приладами у побуті та на тему небезпеки куріння в ліжку. Далі, за традицією, рейдова група вирушила по домівках населеного пункту.

 Всім, хто на той час перебував вдома, учасники відпрацювання вручали друковану продукцію із застереженнями та зверненнями щодо безпеки. Працівники ДСНС розповідали про безпечне користування пічним опаленням, адже щороку в краї трапляється чимало загорань, викликаних саме неправильною його експлуатацією. Також нерідкістю є й отруєння людей чадним газом через недбале поводження із пічним опаленням. Тут, рятувальники  нагадали терміни очистки сажі в димарі. Газовики ж, у свою чергу, нагадали про необхідність обов'язкової перевірки тяги перед використанням побутових газових приладів. Також вони нагадали селянам й про небезпеки обігріву житла газовими плитами чи духовими шафами. Така практика є вкрай небезпечною, адже якщо конфорка горітиме при зачиненому вікні, жодна вентиляційна система не в змозі забезпечити потрібну циркуляцію повітря, що збільшує ризик отруєння чадним газом.

Громадяни, до яких звертались представники служб “101” та “104”, уважно слухали їх та обіцяли бути уважнішими до власної безпеки та виконувати усі почуті настанови.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід