До Баранинської сільради ОТГ балотуються 103 чоловіка та 51 жінка

Опубліковано:

На перших виборах до Баранинської сільської ради об'єднаної територіальній громади балотуються 103 чоловіка та 51 жінка. Такими є результати аналізу Громадянської мережі ОПОРА гендерного складу кандидатів у депутати, висунутих місцевими організаціями політичних партій.

Так, серед 98 кандидатів, які балотуються від десяти політичних сил, 35 кандидатів – це жінки і 63 кандидати – чоловіки.

Найбільш незбалансованим за гендерною ознакою є список партії “Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка “Справедливість”, де усі вісім кандидатів  у депутати – це чоловіки. 

Радикальна партія Олега Ляшка висунула 13 кандидатів у депутати, з яких вісім кандидатів – це жінки, п'ять кандидатів – чоловіки.

Кандидатами у депутати від партії “Українське об'єднання патріотів – УКРОП” є 10 жінок та 16 чоловіків.

Крім цього, Баранинська сільська виборча комісія зареєструвала від ВО “Батьківщина” – 10 жінок та 14 чоловіків, від партії “Наш край” – три жінки та сім чоловіків, від партії “Єдиний Центр” – одну жінку та п'ять чоловіків, від Об'єднання “Самопоміч” – одну жінку та чотири чоловіка, від Аграрної партії України – одну жінку та двох чоловіків, від партії “Рух нових сил Михайла Саакашвілі” – одну жінку та одного чоловіка. Один висуванець-чоловік балотується від партії “За життя“.

Серед 56 кандидатів у депутати, які балотуються шляхом самовисування, зареєстровано 16 жінок та 40 чоловіків. Водночас, за посаду сільського голови Баранинської об'єднаної територіальної громади змагатимуться троє чоловіків та одна жінка.

Ярослав Гулан,

ОПОРА

 

Про Захід