Перечинські рятувальники відпрацювали ліквідацію надзвичайних ситуацій у школі

Опубліковано:

24 жовтня перечинські  та виноградівські рятувальники провели пожежно-тактичні навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що характерні для осінньо-зимового періоду у навчальних закладах з цілодобовим перебуванням людей.

Об'єктом уваги рятувальників м. Перечин, поліції, представників комісії з ТЕБ та НС РДА, а також місцевої  філії ПАТ “Закарпатгаз”, РЕМ та медиків стала Перечинська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст. Закарпатської обласної ради. 

Під час тренувань учасники заходу перевірили правильність дій працівників школи-інтернату під час ліквідації наслідків умовної пожежі та вибуху в приміщенні котельні, відпрацювали організацію робіт по евакуації учнів та працівників із приміщень, а також  вміння членів добровільної пожежної дружини об'єкту користуватись первинними засобами пожежогасіння.

Черговим караулом 1-ї державної пожежно-рятувальної частини було здійснено рятування потерпілого з другого поверху за допомогою нош, локалізацію та ліквідацію умовної пожежі. Усього від служб життєзабезпечення району залучалося 19 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки. Після практичних тренувань з працівниками закладу було проведено додатковий інструктаж щодо дотримання вимог пожежної безпеки на робочому місці та у побуті.

Цього ж дня майже аналогічний захід відбувся й у дитячому будинку-інтернаті, що у м. Виноградів.

За тактичним задумом, через коротке замкнення електромережі у комп'ютерному класі, що знаходиться на першому поверсі головного корпусу, виникла пожежа. Виявивши ознаки горіння, працівники закладу протягом 10 хвилин намагалися загасити пожежу підручними засобами, однак через безрезультатність дій, викликали рятувальників 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів. Через згаяний час умовна пожежа поширилася на дерев'яні конструкції перекриття та покрівлі будівлі. Існувала загроза перекидання вогню на інші приміщення. Окрім рятувальників до місця пригоди також направлено аварійні бригади районних електромереж, газового господарства та працівників поліції.  Енергетики знеструмлюють об'єкт від електропостачання, газовики припиняють подачу газу, а працівники поліції забезпечують громадську безпеку на місці. У свою чергу вогнеборці, під час проведення розвідки пожежі, рятують працівника закладу, якого небезпека застигла у приміщенні та передають до рук медперсоналу. Спільними зусиллями пожежу вдалося ліквідувати та попередити загибель людей у вогні.

В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області наголошують, що запорукою успішної ліквідації різного роду надзвичайних подій та ситуацій, а також недопущення загибелі людей  є – оперативність та злагодженість спільних дій усіх органів та підрозділів, котрі залучаються до їх ліквідації. В таких ситуаціях надзвичайно важливими також  є знання й навики адміністрації та працівників об'єктів  по організації оповіщення та евакуації людей із приміщень, а також організація першочергових дій по гасінню пожеж на початковій стадії їх розвитку.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

Про Захід