Компанія, що володіє Мужіїським золоторудником, скаржиться на рейдерське захоплення

Опубліковано:

Компанія Avellana Gold, яка володіє ліцензією на видобуток золота в Україні, заявляє про рейдерство.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

За інформацією прес-служби, 20 жовтня люди в масках розгромили офіс “Карпатської рудної компанії” у закарпатському селищі Мужієво, а також квартиру керівника компанії в Києві та Берегові.

Група невідомих забрала геологічну інформацію та спецдозвіл на розробку Мужіївського родовища поліметалів, які раніше викупила американська компанія-інвестор  Avellana Gold.   

На місці працівникам “Карпатської рудної компанії” сказали, що обшук проводить Генеральна прокуратура в рамках кримінальної справи, що стосується попередніх власників цього підприємства.

Втім, за словами представників компанії, люди в масках забрали документи, які належать американській компанії Avellana Gold.

“Невідомі самовільно вдерлися на територію підприємства, розвалили огорожу, зламали замок… Разом з документами про фінансово-господарську діяльність забрали оригінал дозволу на розробку Мужіївського родовища і ноутбук з конфіденційною унікальною інформацією про родовище. Без будь-яких пояснень кажуть: “нам сказали забрати все”, – коментують працівники компанії.

Без дозвільних документів, які відібрали невідомі, робота Avellana Gold заблокована.

“Ми готуємо термінове звернення до американського посольства, Європейської бізнес-асоціації та компанії з підтримки іноземних інвесторів UkraineInvest”, – заявив Андрій Смолін, керівник українського представництва американської компанії Avellana Gold.

Про Захід