На Львівщині прокуратурою викрито командира взводу, який вимагав 10 тисяч гривень хабара від підлеглого

Опубліковано:

20 жовтня 2017 року військовою прокуратурою Львівського гарнізону за матеріалами та спільно з Управлінням захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Львівській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим лейтенантом, командиром розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин.

Грошові кошти в розмірі 10 тисяч гривень від підлеглого військовослужбовця передбачалися за не створення перешкод під час проходження військової служби та неподання його у списки військовослужбовців, що самовільно залишили військову частину. 

Під час одержання старшим лейтенантом чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 4 тисяч гривень офіцера затримано у порядку ст. 208 КПК України. Хабар виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події у повному обсязі. 

За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій планується повідомити вказану особу про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та звернутися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури

Західного регіону України

 

Про Захід