Чому судове рішення у справі прикарпатського поліцейського збурило людей

Опубліковано:

Рішення суду про відсторонення командира роти УПП Івано-Франківська Леоніда Гончарука, якого звинуватили в перевищенні повноважень при затриманні п'яного екс-міліціонера, викликало значний резонанс у соцмережах.

На поліцейського поскаржився Михайло Ільницький – колишній міліціонер, полковник, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”, оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Ільницький стверджує, що патрульний зламав йому при затриманні мізинець, і оскаржує рішення міського суду в апеляційному: його свідки на засіданнях плутаються в показах і суперечать тому, що знято на відео. Попри це прокуратура вимагає відсторонення Гончарука, повідомляє “КУРС”.

Рішення суду викликало обурення громадськості. У франківських спільнотах дописувачі висловлюють підтримку поліції і критикують прокуратуру та суд. Скандал вийшов за межі Івано-Франківська: про ситуацію написали – блогери і журналісти різко відгукнулися про дивну поведінку прокуратури і несправедливе рішення судді.

Відомий журналіст, волонтер і автогонщик Олексій Мочанов слів не добирав.

“Суд, прокуратура, ви – охрініли??? Ви хочете порядку на дорогах і зниження аварійності зі смертністю? Яким чином? Посилаючи патрульних нахер і відсторонюючи від служби, на користь бухого мента?.. “, – написав Мочанов.

Про Захід