У Закарпатській обласній бібліотеці говорили про війну (Фото)

Опубліковано:

19 жовтня у Закарпатській обласній універсальній бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбувся патріотично-поетичний вечір “Герої нашого часу”.

У затишній залі обласної бібліотеки зібрались молоді поети, волонтери, працівники книгозбірні та небайдужі. Вечір приурочили до Дня захисника України, який відзначали 14 жовтня.

Модерувала захід завідувач відділу обслуговування Закарпатської обласної бібліотеки ім. Ф. Потушняка – Євгенія Напуда.

Вечір розпочався з історичного екскурсу про важливість та значимість свята Покрови Пресвятої Богородиці для нашого народу та чому саме цей день обрано Днем захисника України. Хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв України, а працівники відділу краєзнавства підготували тематичну виставку та повний список закарпатців, які загинули за мир у нашій країні.

Присутні зачитували патріотично-ліричні вірші: авторські та ті, які торкнули їхні серця. Власні вірші читали Ю. Медюх, М. Давиденко, М. Ничка та О. Томашевська. Працівниками бібліотеки зачитувались вірші сучасних українських поетів та класиків.

Вперше в історії книгозбірні відбулась скайп-презентація книги, поетичної збірки “Небо з нами” Костянтина Блажка – учасника АТО. Автор збірки розповів про себе, про свою книгу і зауважив, що до неї увійшли поезії написані саме тоді, коли він перебував на Сході України. Костянтин Блажко зачитав кілька нових поезій та поділився планами на майбутнє. Автор книги подякував людині, яка доклала дуже багато зусиль, щоб збірка “Небо з нами” побачила світ – це переселенка з Луганська, сьогодні ужгородка та волонтер Наталія Цодікова, яка здійснила комп'ютерне макетування книги. Зокрема, пані Наталія зачитала свій улюблений вірш з цієї збірки. Скайп-презентація здивувала кожного: незважаючи на відстань, формат заходу вийшов дуже щирим, душевним та трепетним.

Особливу атмосферу доповнили запалені свічки, сучасні патріотичні пісні, відеоролики про війну та відкритість і щирість присутніх.

Мар'яна Ничка, бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської ОУНБ ім.Ф. Потушняка

Про Захід