УжНУ проводить «День відкритих дверей»

Опубліковано:

У рамках відзначення 72-ї річниці Ужгородського національного університету сьогодні, 17 жовтня, у ректораті проходить “День відкритих дверей” для закарпатських школярів, повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

Майбутні абітурієнти мають можливість поспілкуватися з керівництвом університету, викладачами, керівниками органів студентського самоврядування, представниками компаній-роботодавців, студентами, отримати інформацію про умови вступу до вишу у 2018 році, консультації щодо новацій вступної кампанії, більше дізнатися про факультети УжНУ, міжнародні освітні проекти і програми, дозвілля, підготовчі курси тощо. Крім того, у школярів є нагода відвідати цікаві їм факультети та ознайомитися з ними безпосередньо.

Під час загальних зборів у конференц-залі до майбутніх студентів звернувся ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка: “Радий вітати вас у стінах нашого вишу. Хтось сьогодні вперше у нашому університеті і, звичайно, ж і я, і мої колеги хочемо справити гарне враження, хочемо, щоб ви з користю провели сьогоднішній день, познайомилися з УжНУ, факультетами, викладачами, студентами. Впевнений, більшість уже визначилися, ким хочуть стати. Але хтось ще розмірковує, вирішує, де буде навчатися. УжНУ перестає бути регіональним вишем, стає всеукраїнським, адже тут навчається близько 20% студентів з інших областей України і більше 700 іноземних студентів. На сьогодні наш заклад входить до 15-ти найбільших та 20-ти найкращих університетів України. УжНУ – це інтелектуальний згусток, тут формується майбутня еліта суспільства. Безумовно, у нашому університеті ви отримаєте ті навички і знання, які допоможуть стати першокласними фахівцями, знайти достойну роботу, реалізувати себе у житті”.

Передав вітання від Ужгородського міського голови Богдана Андріїва його заступник Василь Гомонай. “Дуже приємно, що співпраця міської влади та університету тільки покращується і свідченням цього є підписаний минулого тижня меморандум про співпрацю між Ужгородським національним університетом та міською радою Ужгорода. Про співпрацю можна говорити у різних аспектах – це й культурна, спортивна, житлово-комунальна та багато інших сфер. Володимир Іванович згадав про те, що у виші навчається близько 700 іноземних студентів. Я б хотів зазначити, що іноземні студенти дуже задоволені навчанням в УжНУ, зокрема, їм подобається рівень викладання в університеті та комфортність життя у нашому місті. Як колишній студент і як працівник УжНУ можу сказати, що це один із кращих вишів”, – зазначив Василь Гомонай.

 

Про Захід