Через відсутність залізничних вагонів та локомотивів дорожники на Закарпатті змушені припинити роботу

Опубліковано:

Незважаючи на теплу погоду на Закарпатті дорожні фірми, у тому числі дуже потужні закордонні компанії, які цього року заїхали в область, змушені призупиняти роботи через відсутність витратних матеріалів для виробництва асфальту.

– Мало того, що цього місяця Мінфін всупереч законодавству відібрав від нас левову частку грошей із “дорожнього експерименту”, який є єдиним джерелом для капітального ремонту доріг на Закарпатті, тепер роботи зупиняються через відсутність вагонів та локомотивів, – обурюється Геннадій Москаль. – Потужні фірми збудували в області сучасні асфальто-бетонні заводи, які здатні виробляти необхідну кількість сировини, але не можуть цього зробити, бо “Укрзалізниця” не дає вагонів на доставку витратних матеріалів з інших областей України. А якщо кілька вагонів і знайдеться, немає локомотивів, які тепер задіюють тільки для експортно-імпортних перевезень. Врешті-решт за “польські експерименти” в “Укрзалізниці” має хтось відповісти, інакше складається враження, що робота блокується навмисно і йде відвертий саботаж! Дійшло до того, що румунські компанії, які зайшли цього року на Закарпаття, домовляються про доставку асфальту вантажівками з Румунії, щоб не зірвати контракти і встигнути виконати роботи до настання морозів.

Я направив прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману телеграму з проханням терміново втрутитися в ситуацію і навести на “Укрзалізниці” лад. Тому що імпорт готового асфальту з Румунії – це нечувана річ, яка є показником ефективності “Укрзалізниці” і ганьбою для України. Наша область робить усе, щоб відремонтувати якомога більше доріг цього року, уже зроблено стільки, скільки не робилося років двадцять. Але я заявляю відверто – уся відповідальність за можливий зрив дорожніх робіт на Закарпатті лягає персонально на уряд України!

Про Захід