В УжНУ відзначать 20-річчя спеціальності «журналістика»

Опубліковано:

17-18 жовтня на відділенні журналістики УжНУ відбудеться урочисте засідання прес-клубу молодого журналіста “Медіаперспективи”, День відкритих дверей, а також улюблений студентський фестиваль – “Інформаційна миска”!

З нагоди ювілею відділення журналістики запрошує своїх випускників, колег-журналістів, школярів, які бачать себе в журналістиці, рекламі чиPR, розділити радість нашого святкування.

Будемо раді бачити Вас 17 жовтня о 12.30 на 4 поверсі головного корпусу УжНУ, в аудиторії № 406. До зустрічі!

Довідка

Спеціальність “журналістика” була впроваджена в Ужгородському державному університеті у 1997 році. За рік відкрили відділення журналістики, а ще через два роки – створили кафедру, яка вже підготувала кількасот фахівців-журналістів. Із січня 1999 р. на базі відділення журналістики видається обласна студентська газета “Погляд”, при редакції якої діє навчально-творча лабораторія, де студенти на практиці використовують знання з різних дисциплін. У 2005 році кафедра журналістики стала учасником Проекту Європейського союзу/TACIS ВВС “Розвиток медіанавичок – Україна”, у рамках якого майже всі викладачі пройшли стажування у Тресті Всесвітньої служби Бі-Бі-Сі в Лондоні. Коштом Проекту було дообладнано Телерадіоцентр УжНУ, що функціонує при кафедрі журналістики, забезпечуючи якісну фахову освіту студентів у галузі електронних ЗМІ – телебачення та радіо.

Протягом 2003–2008 рр. усі члени кафедри стажувалися у провідних вишах України та за межами держави: у США (за програмою ім. Фулбрайта), Швеції (у містах Кальмар та Стокгольм), Великобританії (Бі-Бі-Сі). Кафедра й нині активно співпрацює з вищими навчальними закладами України та закордонними центрами журналістики (Словаччини, Угорщини, Великобританії, Швеції, США тощо).

Добрий науково-практичний рівень студентів відділення журналістики Ужгородського національного університету, а отже, і належну їх підготовку доводять результати участі студентів-журналістів УжНУ в загальноукраїнських олімпіадах, конференціях, творчих конкурсах та фестивалях.

Хроніку життя університету висвітлює Медіацентр УжНУ. Створений працівниками відділення журналістики влітку 2013 року, підрозділ покликаний формувати єдиний інформаційний простір навчального закладу, позиціонуючи його як конкурентоспроможний виш з передовими науково-інноваційними технологіями.

З 2015 року кафедра журналістики здійснює набір за спеціалізацією “Реклама і зв'язки з громадськістю”.

Про Захід