У Мукачеві водоканал оголосив амністію за нелегальні підключення

Опубліковано:

До 1 грудня  мукачівців, які самовільно підключились до мереж водопроводу та каналізації і не оформлені в водоканалі, як абоненти, але при цьому добровільно звернулись до установи для узаконення нелегального підключення, штрафні санкції та стягнення застосовуватись не будуть.

Усі бажаючі узаконити підключення своїх будинків до мереж ММКП “Мукачівводоканал” можуть звернутись за адресою пл.Кирила та Мефодія 7 для отримання технічних умов на підключення до водопровідних та каналізаційних мереж та абонентної служби для складання договору.

При собі мати оригінали (для порівняння) та копії наступних документів:
– паспорт власника житлового будинку;
– план земельної ділянки (для приватного сектору);
– відомості про кількість проживаючих (будинкова книга або довідка житлової організації);
– документ, що підтверджує право власності на квартиру або земельну ділянку.

Довідка. Згідно з “Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України”, затвердженими Наказом Мінжитлокомунгоспу України від 27.06.2008 №190 та зареєстрованими Міністерством юстиції України 07.10.2008 №936 / 15627 неоформлене в Водоканалі приєднання до систем водопостачання та водовідведення, яке виконано без проекту, узгодженого з Водоканалом, є самовільним і підлягає відключенню від мережі без попереднього письмового повідомлення. Витрати, пов'язані з відключенням і можливою ліквідацією самовільного підключення, оплачуються його власником.

Згідно “Правил користування …” оплата в період самовільного користування розраховується, виходячи з витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2 м/сек і дією її повним перерізом протягом 24 годин на добу за місяць.

ММКП “Мукачівводоканал”

Про Захід