В Ужгороді відкриється фотовиставка Міноборони

Опубліковано:

14 жовтня2017 рокуу культурно-історичному центрі “Совине гніздо” о 17:00відкриється експозиція “Моя Армія. Бачити серцем” та презентація фотокниги “.RAW Історія змін українців та армії”. Це унікальна подія в рамках всеукраїнського фотопроекту “Армія. Друге народження”, ініційованого Міністерством оборони України. Мета проекту – дослідити феномен відродження армії, віддати належне подвигу українських бійців і подивитися на позитивні зміни у війську очима очевидців.

Експозиція “Моя Армія. Бачити серцем” в Ужгороді буде відкрита для відвідувачів з 14 до 27 жовтня2017 року в рамках XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

На відкритті будуть присутні робоча група проекту “Моя Армія. Бачити серцем”– Центр стратегічних комунікацій StratComUA та агенція “Поле зору”.

Експозиція складається з документальних свідчень безпосередніх учасників бойових дій. Автори фотографій не використовували професійну техніку: їхні фотографії наївні, але щирі й абсолютно по-іншому показують українську армію. Виставка дає змогу побачити простих солдатів, офіцерів, волонтерів, добровольців, медиків, які постають незламними, бо воюють за Батьківщину. Це та сила, з якої складається нова українська армія.

Для участі у фотопроекті “Армія. Друге народження” понад 100 осіб надіслали близько 1000 кадрів, знятих як на професійні камери, так і на мобільні пристрої. Понад 200 робіт було відібрано для експозиції “Армія. Бачити серцем” експертною радою, що складається з професійних фотографів, журналістів, представників Міністерства Оборони, представників громадських організацій і арт-експертів.

Крім того у рамках експозиції відбудеться презентація книги – “.RAW Історія змін українців та армії” – 137 фоторобіт від 33 фотографів, які фіксують події на передовій та історії людей, котрі творять літопис нового суспільства та нової армії. Основне завдання проекту – відстежити та задокументувати становлення нового українського війська через спогади очевидців і безпосередніх учасників цього процесу. Співавторами цього видання стали відомі фотожурналісти, фотокореспонденти, куратори з України, Білорусі, США тощо, такі як Олександр Глядєлов, БренданГоффман, Йосип Сивенький, Олександр Васюкович та інші.

У рамках проекту вже відбулися фотовиставки циклу “Моя армія. Бачити серцем” у Києві, Маріуполі, Краматорську, Одесі та Каховці, експозиція за результатами Конкурсу військової фотографії та запуск оновленого сайту фотопроекту “Армія. Друге народження”newarmy.in.ua.Зважаючи на успіх проекту, організатори вирішили показати експозицію в інших містах України, а саме в Ужгороді,Львові, Харкові та за кордоном.

Офіційна сторінка події: https://www.facebook.com/events/1915403775446583/

Адреса експозиції: м. Ужгород, вул. Ракоці 2, Культурно-історичний центр “Совине гніздо”

Вхід вільний

 

 

 

 

Про Захід