Працівники Львівської митниці серед дубових балок виявили не задекларовані дубові ламелі

Опубліковано:

Днями в зону митного контролю митного поста “Краковець” (Львівська обл.) у напрямі “виїзд з України” під керуванням громадянина України прибув вантажний транспортний засіб з вантажем.

Як підставу для переміщення товару до митного контролю водій подав товаросупровідні документи, згідно з якими ФОП з Івано-Франківської області відправляв на адресу компанії в Чехії понад 24 м3 дубових балок. Під час огляду вантажної частини автомобіля встановлено невідповідність переміщуваного товару із даними, зазначеними у товаросупровідних документах, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

У зв'язку з виявленими розбіжностями було ініційовано лісотоварознавче дослідження. За його результатами встановлено, що у транспортному засобі частина товару, що переміщується, не відповідає заявленому у товаросупровідних документах, а саме окрім балок виявлено2,03 м3 дубових пиломатеріалів – листів пиляного шпону (ламелі).

Враховуючи зібрані під час перевірки матеріали, встановлено, що ФОП не задекларував товар, тобто не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про найменування та об'єм товару, що є обов'язковим для декларування. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Товар вилучено, справу скерують до суду.

Про Захід