В обласному центрі відбулася зустріч з представниками міста-побратима Ужгорода – Дармштадту

Опубліковано:

Сьогодні, 4-го жовтня, в Ужгороді в архітектурно-історичному комплексі “Совине гніздо”, відбулося знайомство з німецькою делегацією з Дармштадта – міста-побратима Ужгорода. На заході відбулося представлення учасників, проекту, його мети та завдань, а також напрацювань. В червні цього року вже відбулася робоча поїздка делегації з Ужгорода до Дармштадту.

У вступному слові голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв відзначив, що цьогоріч виповнилося 25 років з моменту підписання партнерської угоди між двома містами. “Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю і реалізацію спільних проектів. Наша країна відчуває постійну підтримку Німеччини на шляху Євроінтеграції”, – зауважив міський голова.

Натомість очільник німецької делегації доктор Дірк Молтер подякував за організацію зустрічі, та відзначив, що якщо раніше співпраця між двома містами відбувалася здебільшого у площині шкільного обміну та контактів між керівництвами міст, то зараз зупиняться на більш конкретних проектах, які стосуватимуться екологія, переробка сміття, енергозберігаючих технології тощо.

Також заплановано створення об'єднання Дармштадт-Ужгород саме в Ужгороді, а також відкриття Дармшдатського дому.

Мартін Ройтер, експерт з інтегрованого розвитку побратимства Ужгорода і Дармштадту, який відповідає за комунікацію двох міст відзначив, що є кілька напрямків роботи, які будуть пріоритетними в цьому році – економіка і комунальні підприємства, соціальна тема, а також дуже важлива тема – участь громадськості.

Робочі зустрічі по конкретним напрямкам триватимуть в Ужгороді в четвер та п'ятницю.

“Про Захід”

Про Захід