Журналістка “Про Заходу” стала «заслуженою» за авторський проект «Втрачений Ужгород»

Опубліковано:

Журналістка ПроЗаходу Тетяна Літераті отримала звання “Заслуженого журналіста України”. Сьогодні їй було вручено нагрудний знак до високого звання. Тетяну нагороджено за авторський проект “Втрачений Ужгород” – циклу матеріалів про давній Ужгород, його видатних і маловідомих особистостей, історії старовинних будівель та їх власників.

Також нині державними нагородами відзначено і п'ятьох інших закарпатців. Степан Шолтес отримав почесне звання “Народний  художник України”, а майстриня Мирослава Росул стала “заслуженою” (відома своїми cтанковими та мініатюрними керамічними скульптурами). Співачка та фольклористка Віра Гамага (Баганич) отримала звання “Заслужений артист України” . Саме вона є першою виконавицею народної балади “Пливе кача по Тисині” (на професійній сцені).

“Заслуженим природоохоронцем України” названо Олександра Балегу, першого заступника начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області.
Валерія Мургу, начальника ЗОУЛМГ, нагороджено відзнакою Президента України “За гуманітарну участь в антитерористичній операції” за активну волонтерську діяльність у Донецькій та Луганській областях.

ПроЗахід

Про Захід